Hirdetés


Hirdetés

Minőségfejlesztési Intézet PDF Nyomtatás E-mail


"Nem szükséges változtatni. A túlélés nem kötelező."

(W. Edwards Deming) 

Napjainkban a követelmények sebesen változó világában, ezek nyomon követése és még inkább teljesítése a szervezetek központi feladatává vált. A gazdasági válság tovább gyorsította e folyamatot. Szinte napról napra át  kell alakítanunk valamit a szervezeten a túlélés érdekében. A változó követelményeknek való megfelelés hatékony eszköze a Minőségirányítási Rendszer.

A MÉGSZ Minőségfejlesztési Intézetét 2002-ben abból a célból hoztuk létre, hogy támogassa a tagok és az épületgépész vállalkozások szakma specifikus minőségügyi törekvéseit úgy, hogy ezek a törekvések optimális költséggel valósuljanak meg.

Referenciák

Egy épületgépész vállalkozás első lépése a minőségfejlesztés útján általában a  Minőségirányítási Rendszer létrehozása és független harmadik fél által történő tanúsíttatása. Ezért a Minőségfejlesztési Intézet elsődleges célja, hogy támogassa a tagok minőségirányítási rendszerépítési munkáját.

Az intézet munkáját több nagy tapasztalattal rendelkező minőségügyi szakember segíti. A felkészítés és a tanúsítás támogatása érdekében széleskörű piackutatást végeztünk és végzünk, így olyan együttműködő partnerek munkájára számíthatunk, akik kiváló minőségben hozzák létre a rendszereket, és olyan tanúsítványt adnak, mely az Európai Unió előírásainak is megfelel. Szoros együttműködést alakítottunk ki megfelelő minőségi színvonalon és árszinten működő felkészítőkkel.

A MÉGSZ tagjainak minőségügyi támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötöttünk a CertUnion Kft.-vel a tanúsítási tevékenységre, mely megállapodás 2003-tól zavartalanul és eredményesen működik.

Fennállása óta az Intézet több mint 100 vállalkozás igény szerinti felkészítését és tanúsítását szervezte és bonyolította le. Az Intézet célja a magas minőségi színvonalon végzett kedvező árszínvonalon nyújtott szolgáltatás, ezért nem törekszik az eredmény maximalizálására.

A Gázközösséggel történt megállapodás alapján működésünket kiterjesztettük a Gázközösség tagjaira is. Tekintettel arra, hogy a Gázközösség szolgáltatásait kiterjesztette Somogy, Zala és Veszprém megyékre a Minőségfejlesztési Intézet – a kialakított együttműködés alapján – kezdi tevékenységét kiterjeszteni ezekre a területekre is

Alacsony költségek

Együttműködő  partnereink tevékenységüket – az alacsony fajlagos költségnek és a kialakított jól működő rendszernek köszönhetően –  a kezdetektől kedvezményes áron végzik. Törekvéseink eredményeképp sikerült elérni, hogy az intézet és együttműködő partnerei 2002 óta változatlan árakon dolgoznak.

Új célok

Célkitűzéseink között szerepel a tanúsított Minőségirányítási Rendszerrel rendelkező épületgépész vállalkozások rendszereinek támogatása is. Súlyponti kérdésként kezeljük, hogy a tanúsított rendszerek működtetése gazdasági és műszaki hozzáadott értéket eredményezzen.

Rendszeressé  tettük az auditorok továbbképzését. A Minőségfejlesztési Intézet, ma már alkalmas Környezettudatos Irányítási Rendszerek és Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Irányítási Rendszerek tanácsadói támogatására illetve a tanúsítás lebonyolítására. A CertUnion Kft.-vel együttműködve támogatni tudjuk a Hegesztési Minőségirányítási Rendszerek építését és tanúsítását.

Támogatni kívánjuk a MÉGSZ-tagok és az épületgépész vállalkozások alkalmazkodását a változó jogszabályi és gazdasági környezethez. Az intézet vezetése nyitott minden olyan minőségügyi támogatás fejlesztése irányába, melyet a tagok megfogalmaznak és igényelnek.

Zongor Gábor intézetvezető

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

T: 30/96 92 659

Módosítás dátuma: 2016. április 14. csütörtök, 11:57