Hirdetés


Hirdetés

Március 22-23: tízedik Kéménykonferencia Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

A héten sorra kerülő konferencia sajtótájékoztatóját a konferencia Szervező Bizottságának elnöke, dr. Barna Lajos nyitotta meg, kihangsúlyozva, hogy amellett, hogy ez a jubileumi X. Kéménykonferencia, egyúttal a konferenciát szervező KÉOSZ megalapításának 25. évfordulója is. Ennek okán külön is megemlékeznek majd dr. Meszléry Celesztinről, a KÉOSZ egyik alapítójáról és a munkásságára emlékezve ezúttal is a konferencia keretében adják át a Meszléry Díjat. Barna Lajost követően a KÉOSZ alapító elnöke, dr. Chappon Miklós röviden ismertette a szervezet megalapításának előzményeit és az ezt követő jelentősebb feladatait.

Emeli a konferencia szakmai jelentőségét, hogy a második napra tervezett előadásokat az MMK és Építész Kamara is befogadta, mint kötelező szakmai továbbképzés. Ezek témáit a „kéményáramkör” fogalom fogja össze, ráirányítva a figyelmet a rendszerszemlélet fontosságára, beleértve az építőipari vonatkozásokat is.
A konferencia súlyponti témája a szilárd (elsősorban fa)tüzelés és a levegőtisztaság összefüggései lesznek, különös tekintettel a 2020 után életbe lépő környezetvédelmi szigorításokra. Elhangzanak előadások a kéményseprőipar felügyeletét ellátó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerepéről, és a kéményseprőipari szolgáltatással kapcsolatos új jogi szabályozás hatásairól is, valamint a gázipari szabályozás és a kéményseprő-ipari szabályozás ütközési pontjairól.
Színesíti a programot a csütörtök délutánra tervezett Erdélyi Építészeti Biennále megnyitása.

Jelentkezés a konferenciára és bővebb információk itt

Módosítás dátuma: 2018. március 26. hétfő, 10:29