Hirdetés


Hirdetés

Hegesztéstechnikai Szakmai Nap gyárlátogatással a Dinox-H Kft-nél PDF Nyomtatás E-mail

A MÉGSZ Ipari és Technológiai Tagozatának és a vendéglátó Dinox-H Kft.-nek közös rendezésében tartott rendezvényen a résztvevők részletes tájékoztatást kaptak a nyomástartó berendezések gyártásával és a hegesztéstechnika jogi szabályozásaival kapcsolatos tudnivalókról.

Kaiser Ute ügyvezető igazgató asszony üdvözlő szavai után Zsebi Roland, az NGM mellett működő Nyomástartó Berendezés Műszaki Bizottság titkára ismertette a műszaki biztonsági szabályozási feladatok ellátására az MKEH megszűnése után felállt új szervezeti felépítést, benne a Szakbizottság és a Kormányhivatalok szerepével, feladataival, hatásköreivel. Az érintett jogszabályok említése mellett külön részletezte a nyomástartó berendezésekkel és a hegesztéssel kapcsolatos hatósági feladatokat, valamint a gazdálkodó szervezeteket terhelő kötelezettségeket.
Pánger László (MÉGSZ alelnök, tagozati elnök) az épületgépészeti kivitelezőket érintő minőségirányítási kérdéseket, az MSZ EN ISO 3834-2 szabvány szerinti tanúsítás rendszerét ismertette. Néhány szükséges módosítást is javasolt.

A Dinox-H Nemesacéltermék Gyártó Kft. termékeit mutatta be Kaiser Ute ügyvezető igazgató asszony, amiből látható volt, hogy ezek főleg az épületgépészeti rendszerek elemei, használati vízmelegítők, beépített csőkígyós hőcserélőkkel, puffer tárolók, kondenzvíz gyűjtők széles választékban. Különlegességük, hogy kizárólag korrózióálló acélból készülnek, amelyek gyártási technológiája szigorú követelményeket támaszt. Az előadás és azt követő gyárlátogatás során betekintést nyerhettünk a korrózióálló acélagyagok gyártásával kapcsolatos szigorú anyagkezelési, megmunkálási és hegesztési technológiákba, meggyőződhetünk arról, hogy a gyár felszereltsége, gyártóeszközei, gépei megfelelnek ezen előírásoknak, biztosíthatók a termékek kiváló minősége.

2018. január 27.

Gyárfás Attila ügyvezető elnök
Magyar Épületgépészek Szövetsége

Képes beszámolónk:

DSC04614Gyárfás Attila (balra) és Pánger László

DSC04629

DSC04639
Kaiser Ute ügyvezető igazgató asszony, Dinox-H Kft.

DSC04650

DSC04651

DSC04652

WP 20180123 089

 

Módosítás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 13:46